Adatgyűjtés - OSAP 1626


Tisztelt Adatszolgáltató!

Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program adatgyűjtéseiről és adatátvételeiről szóló 388/2017. (XII. 13.) Korm. rendelet által elrendelt OSAP 1626. nyilvántartási számú, „Adatgyűjtés az egészségügyi ágazati munkaügyi és bérnyilvántartási rendszeréhez” c. adatgyűjtés szerkezete, valamint az adatbeküldés módja 2021. évben (a 2020. év vonatkozásában) a korábbi gyakorlathoz képest nem változik.

Az adatgyűjtés szerkezete:

Az adatszolgáltatás teljesítésére az előző évekhez hasonlóan továbbra is két állomány (intézményi és jogviszony adatok) előállítása és megküldése útján lesz lehetőség. Az egyes állományok tartalmi leírását, a kapcsolódó kitöltési útmutatót, valamint a bérjogcímek besorolásához tájékoztató jelleggel, útmutatóként a Magyar Államkincstár bérjogcímek kategorizálási gyakorlatát tartalmazó táblázatot a weblapunk alján elhelyezett linkekről tudják letölteni

Az adatbeküldés módja:

A rekordkép leírásban szereplő intézményi- és jogviszony-szintű adatállományok beküldésére (feltöltésére) az erre a célra kialakításra került [weboldalonkun] keresztül lesz lehetőség.

Az adatszolgáltatás teljesítésével kapcsolatban tájékoztatást küldtünk valamennyi adatszolgáltató intézmény részére. Tisztelettel kérem, hogy amennyiben Ön adatszolgáltató, de nem kapott tájékoztató emailt, akkor ezt a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen jelezni szíveskedjék.

Azon adatszolgáltatóinknak, akiknek nincs lehetőségük a bérszámfejtési rendszerükből exportálni a rekordkép leírásban szereplő intézményi és jogviszony állományokat, a kézzel történő adatrögzítéshez, valamint a kézzel rögzített adatok – rekordkép leírás szerinti – CSV formátumban történő előállításához paraméterezett Excel munkafüzetet fogunk rendelkezésre bocsátani (az így előállított állományok feltöltése szintén az említett weboldalon történik)

Az adatszolgáltatás jogszabály által meghatározott határideje 2021. február 28.

Az adatszolgáltatással kapcsolatos bármilyen kérdés felmerülése esetén kérem, vegye fel a kapcsolatot velünk a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen, vagy telefonon a +36 1 338-4757, illetve a +36 30 6888-225 számokon.

Letölthető dokumentumok:

  1. Felhasználói kézikönyv
  2. Kitöltési útmutató
  3. Rekordkép
  4. Jogcímek kategorizálása
  5. Segédtábla kézi adatrögzítéshez 2020. év