Adatgyűjtés - OSAP 1626

Tisztelt Adatszolgáltató!

Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program adatgyűjtéseiről és adatátvételeiről szóló 388/2017. (XII. 13.) Korm. rendelet által elrendelt OSAP 1626. nyilvántartási számú, „Adatgyűjtés az egészségügyi ágazati munkaügyi és bérnyilvántartási rendszeréhez” c. adatbeküldés módja 2024. évben (a 2023. év vonatkozásában) a korábbi gyakorlathoz képest nem változik.

Az adatbeküldés módja:

A rekordkép leírásban szereplő intézményi- és jogviszony-szintű adatállományok beküldésére (feltöltésére) az erre a célra kialakításra került [weboldalunkon] van lehetőség. A feltöltő felület megnyitásáról értesítést küldünk valamennyi adatszolgáltatásra kötelezett intézmény részére. Amennyiben az Ön által képviselt intézmény adatszolgáltató az OSAP 1626. nysz. statisztika vonatkozásában, de nem kapott értesítést az adatszolgáltatás teljesítéséről, kérjük vegye fel munkatársainkkal a kapcsolatot a weblapunk alján közölt elérhetőségeken.

Az adatgyűjtés szerkezete:

Az adatszolgáltatás teljesítésére az előző évekhez hasonlóan továbbra is két állomány (intézményi és jogviszony adatok) előállítása és megküldése útján lesz lehetőség.

Az egyes állományok tartalmi leírását, a kapcsolódó kitöltési útmutatót, valamint a bérjogcímek besorolásához iránymutatásul szolgáló, a Magyar Államkincstár bérjogcímek kategorizálási gyakorlatát tartalmazó táblázatot a weblapunk alján elhelyezett linkekről tölthetik le.

Az adatszolgáltatás jogszabály által meghatározott határideje 2024. február 28.

Az adatszolgáltatással kapcsolatos bármilyen kérdés felmerülése esetén kérjük, vegye fel a kapcsolatot velünk a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen, vagy telefonon a +36 1 338-4757, illetve a +36 30 6888-225 számokon.

Letölthető dokumentumok:

  1. Felhasználói kézikönyv
  2. Kitöltési útmutató
  3. Rekordkép
  4. Jogcímek kategorizálása
  5. Segédtábla kézi adatrögzítéshez 2023. év