OKFŐ - Tájékoztató új szakképesítés működési nyilvántartásba történő felvételéről

Tájékoztató új szakképesítés működési nyilvántartásba történő felvételéről

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2015.01.21. napjától módosult  jogszabályi rendelkezések szerint az érvényes nyilvántartási időszak alatt megszerzett új egészségügyi szakképesítést az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal hivatalból rögzíti a működési nyilvántartásba is, azt külön nem kell kérelmezni.

Abban az esetben, ha Tisztelt Ügyfeleink szeretnék, hogy a megszerzett új szakképesítés az érvényes működési nyilvántartási igazolványukon is szerepeljen, akkor „működési nyilvántartási igazolvány kiállítása (új szakképesítés felvétele)” iránti kérelemmel kell fordulniuk a Hivatalhoz, mert ebben az esetben  új működési nyilvántartási igazolvány kiállításáról  a Hivatal  kizárólag az Ügyfél kérelmére gondoskodik.

Amennyiben Tisztelt Ügyfeleink ilyen kérelmet nem nyújtanak be Hivatalunkhoz,akkor a megszerzett új szakképesítés működési  nyilvántartási ciklusuk megújításakor kerül rá nyilvántartási igazolványukra, de ez nem befolyásolja az önálló tevékenység végzését ezen szakképesítés vonatkozásában.