OKFŐ - főoldal

Elérhető a ClinicalKey adatbázis!

Az Elsevier Kiadó 2024. június 7-ig ingyenes próbahozzáférést biztosít a ClinicalKey adatbázishoz.

Az adatbázis megbízható tartalmat kínál orvosoknak, ápolóknak, gyógyszerészeknek és orvostanhallgatóknak egyaránt. 

A különböző témakörök szakirodalmát egyszerre teszi kereshetővé több dokumentumtípusban is. Lehetőség van teljes szövegű referenciakönyvekben, folyóiratokban keresni. Továbbá gyógyszerinformációkat, gyakorlati útmutatókat, személyre szabott betegoktatási segédleteket is tartalmaz. A keresett téma szempontjából releváns tartalmat összefoglalja a friss tanulmányok alapján. 

Az adatbázis elérhető az OKFŐ Országos Egészségtudományi Szakkönyvtárban, illetve az OKFŐ IP-címtartományán belül: https://www.clinicalkey.com/

Telefonos ügyfélszolgálat 2024.01.15-én nem elérhető

Tisztelt Ügyfeleink!

Karbantartás miatt áramszolgáltatás kimaradás várható 2024.01.15-én 8:00 és 11:00 óra között, melyre tekintettel a Horánszky utca 24. szám alatti ügyfélszolgálati telefonszám (06/1-411-1146) 8:30 és 11:00 óra között nem lesz elérhető.

Megértésüket köszönjük!

Tisztelettel:
Országos Kórházi Főigazgatóság
Nyilvántartási és Képzéstámogatási Főosztály

Tájékoztató az igazgatási szünetről

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 407/2023. (VIII. 30.) Kormányrendelet értelmében a Kormány kormányzati igazgatási szünetet rendelt el. Az igazgatási szünet 2023. december 27. napjától 2024. január 1. napjáig tart. 

Az ünnepek, valamint az igazgatási szünet időtartama alatt hivatalunk feladatainak ellátását szünetelteti, az ügyfélfogadás nem működik. Az e-mailen küldött megkereséseiket fogadjuk, azonban feldolgozásuk az igazgatási szünet lejártát követő első munkanaptól, 2024. január 2-átől a beérkezés sorrendjében történik majd. 

 Az igazgatási szünet időtartama nem számít bele a hatósági és egyéb eljárások ügyintézési határidejébe. Ennek megfelelően az igazgatási szolgáltatási szünet alatt benyújtott kérelmek ügyintézési határideje az igazgatási szünet megszűnését követő munkanapon, 2024. január 2-án kezdődik, továbbá a 2023. december 27-én folyamatban lévő ügyek ügyintézési időtartama, illetve az ügyfelek hiánypótlásra meghatározott határideje is meghosszabbodik az igazgatási szünet időtartamával, mely esetekben az eljárás szintén 2024. január 2. napjával folytatódik.

Tisztelettel:
Országos Kórházi Főigazgatóság
Humánerőforrás-fejlesztési Igazgatóság

Rezidens szakképzési keretszámok 2024. évi első körös pályázati felhívása

Tisztelt Képzőhelyek! 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság a mai napon az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerről, a Rezidens Támogatási Program ösztöndíjairól, valamint a fiatal szakorvosok támogatásáról szóló 162/2015. (VI. 30.) Korm. rendelet 18. § (2) bekezdése alapján pályázatot hirdet a 2024. évre kihirdetett, egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési keretszámok betöltése érdekében. 

  1. Az általános szakorvosi keretszám pályázati kiírása az alábbi linken érhető el, a pályázat benyújtásához szükséges pályázati adatlap a következő helyről tölthető le.
  2. A házi gyermekorvosi utánpótlás célját szolgáló keretszám pályázati kiírása az alábbi linken érhető el, a pályázat benyújtásához szükséges pályázati adatlap a következő helyről tölthető le.
  3. A kórházi-klinikai szakgyógyszerészi képzés keretszámának pályázati kiírása az alábbi linken érhető el, a pályázat benyújtásához szükséges pályázati adatlap a következő helyről tölthető le.
  4. A szakfogorvosi képzés keretszámának pályázati kiírása az alábbi linken érhető el, a pályázat benyújtásához szükséges pályázati adatlap a következő helyről tölthető le.
  5. A plasztikai és égés-sebészet, mint kiemelt szakma keretszámának pályázati kiírása az alábbi linken érhető el, a pályázat benyújtásához szükséges pályázati adatlap a következő helyről tölthető le.

A pályázatok beadási határideje: 2023. december 15. A határidő jogvesztő, a leteltét követően benyújtott pályázatok elfogadására, a késedelem igazolására, vagy méltányossági eljárás lefolytatására nincs mód. A pályázatot postai úton lehet beküldeni a pályázatkezelő szervhez az alábbi címre:

Országos Kórházi Főigazgatóság
Rezidensképzési Osztály
Levélcím: 1085 Budapest, Horánszky u. 24.

A postai úton is megküldendő pályázati adatlapok esetében a benyújtás határideje szempontjából a postára adás napja számít. A pályázatokat elektronikus úton is kérjük megküldeni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre.

Tisztelettel:

Országos Kórházi Főigazgatóság

03. Egészségügy ágazat Országos Szakmai Tanulmányi Verseny 2023/2024. tanév

A Hivatalos értesítő 2023. évi 57. számában megjelent a Belügyminisztérium felhívása a 03. Egészségügy ágazat Országos Szakmai Tanulmányi Versenyeire a 2023/2024. tanévre.

A versenyről további információ [itt] érhető el.