OKFŐ - főoldal

Kötelező szakmacsoportos továbbképzések

Tisztelt Egészségügyi Szakdolgozó Kollégák!

Ezúton értesítjük Önöket, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság meghirdette

- „1. Felnőtt ápolás és gondozás és 2. Gyermek ápolás és gondozás szakmacsoportok” részére a „A COVID-19 pandémia okozta mentális zavarok - Post-COVID-19 szindróma kezelésének módszerei” kötelező szakmacsoportos továbbképzését.
A kötelező szakmacsoportos továbbképzés pontértéke: 30 pont

- „1. Felnőtt ápolás és gondozás és 3. Sürgősségi ellátás szakmacsoportok” részére a „Speciális ellátást igénylő betegek az akut ellátásban és a műtőben” kötelező szakmacsoportos továbbképzését.
A kötelező szakmacsoportos továbbképzés pontértéke: 30 pont

- „1. Felnőtt ápolás és gondozás , 2. Gyermek ápolás és gondozás, 12. Védőnői ellátás szakmacsoportok” részére a „Tények és tévhitek a gyermekkori védőoltásokkal kapcsolatban” kötelező szakmacsoportos továbbképzését.
A kötelező szakmacsoportos továbbképzés pontértéke: 30 pont

- „8. Gyógyszertári ellátás szakmacsoport” részére a” Gyógyszerellátás rendszerének szabályai” kötelező szakmacsoportos továbbképzését.
A kötelező szakmacsoportos továbbképzés pontértéke: 30 pont

- „1. Felnőtt ápolás és gondozás, 2. Gyermek ápolás és gondozás, 9. Mozgásterápia és fizioterápia, Védőnői ellátás, 15. Rehabilitációs és életvezetést támogató és 16. Dietetikai szakmacsoportok” részére a „Mit tehetünk, amikor már „nincs mit tenni”? A gyógyíthatatlan betegek hospice-palliatív ellátása” kötelező szakmacsoportos továbbképzését.
A kötelező szakmacsoportos továbbképzés pontértéke: 30 pont

- „1. Felnőtt ápolás és gondozás szakmacsoport” részére a „A férfiak és nők gyakoribb urológiai panaszai” kötelező szakmacsoportos továbbképzését.
A kötelező szakmacsoportos továbbképzés pontértéke: 30 pont

Az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzés 2022. évi keretszámainak módosítása

Tisztelt Képzőhelyek!

A Belügyminisztréium az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerről, a Rezidens Támogatási Program ösztöndíjairól, valamint a fiatal szakorvosok támogatásáról szóló 162/2015. (VI. 30.) Korm. rendelet 17. § (5) bekezdése alapján módosította a 2022. évi keretszámokat.

A 2022. évi keretszámok módosításáról szóló tájékoztató ezen a linken érhető el.

Tisztelettel:
Országos Kórházi Főigazgatóság
 

Igazgatási szünet tájékoztatás

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 369/2022. (IX.29) Kormányrendelet értelmében a Kormány kormányzati igazgatási szünetet rendelt el. Az igazgatási szünet 2022. december 22. napjától 2023. január 6. napjáig tart.

Az igazgatási szünet időtartama alatt hivatalunk feladatainak ellátását szünetelteti, az ügyfélfogadás nem működik. Az emailen küldött megkereséseiket fogadjuk, azonban feldolgozásuk az igazgatási szünet lejártát követő első munkanaptól, 2023. január 9-től a beérkezés sorrendjében történik majd.

Az igazgatási szünet időtartama nem számít bele a hatósági és egyéb eljárások ügyintézési határidejébe. Ennek megfelelően az igazgatási szolgáltatási szünet alatt benyújtott kérelmek ügyintézési határideje az igazgatási szünet megszűnését követő munkanapon, 2023. január 9-én kezdődik, továbbá a 2022. december 22-én folyamatban lévő ügyek ügyintézési időtartama, illetve az ügyfelek hiánypótlásra meghatározott határideje is meghosszabbodik az igazgatási szünet időtartamával, mely esetekben az eljárás szintén 2023. január 9. napjával folytatódik.

Tisztelettel:
Országos Kórházi Főigazgatóság
Humánerőforrás-fejlesztési Igazgatóság

Pályázat kiemelt szakorvosi szakma (plasztikai- és égés-sebészet) TÁMOGATOTT szakképzésbe lépésre

Az Országos Kórházi Főigazgatóság pályázatot hirdet első plasztikai- és égés-sebészet szakterületen történő államilag támogatott szakképzésbe lépés tárgyában.
 
A Tájékoztató az alábbi linken érhető el.
A Jelentkezési lap az alábbi helyről tölthető le.


A pályázat beadási határideje: 2023. január 10.

Rezidens szakképzési keretszámok 2023. évi első körös pályázati felhívása

Tisztelt Képzőhelyek!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság a mai napon az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerről, a Rezidens Támogatási Program ösztöndíjairól, valamint a fiatal szakorvosok támogatásáról szóló 162/2015. (VI. 30.) Korm. rendelet 18. § (2) bekezdése alapján pályázatot hirdet a 2023. évre kihirdetett, egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési keretszámok betöltése érdekében.

1. Az általános szakorvosi keretszám pályázati kiírása az alábbi linken érhető el, a pályázat benyújtásához szükséges pályázati adatlap a következő helyről tölthető le.

2. A házi gyermekorvosi utánpótlás célját szolgáló keretszám pályázati kiírása az alábbi linken érhető el, a pályázat benyújtásához szükséges pályázati adatlap a következő helyről tölthető le.

3. A kórházi-klinikai szakgyógyszerészi képzés keretszámának pályázati kiírása az alábbi linken érhető el, a pályázat benyújtásához szükséges pályázati adatlap a következő helyről tölthető le.

4. A szakfogorvosi képzés keretszámának pályázati kiírása az alábbi linken érhető el, a pályázat benyújtásához szükséges pályázati adatlap a következő helyről tölthető le.

5. A plasztikai és égés-sebészet, mint kiemelt szakma keretszámának pályázati kiírása az alábbi linken érhető el, a pályázat benyújtásához szükséges pályázati adatlap a következő helyről tölthető le.

A pályázatok beadási határideje: 2023. január 10. A határidő jogvesztő, a leteltét követően benyújtott pályázatok elfogadására, a késedelem igazolására, vagy méltányossági eljárás lefolytatására nincs mód. A pályázatot postai úton lehet beküldeni a pályázatkezelő szervhez az alábbi címre:

Országos Kórházi Főigazgatóság
Rezidensképzési Osztály
Levélcím: 1085 Budapest, Horánszky u. 24.


A postai úton is megküldendő pályázati adatlapok esetében a benyújtás határideje szempontjából a postára adás napja számít. A pályázatokat elektronikus úton is kérjük megküldeni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre.

Tisztelettel:
Országos Kórházi Főigazgatóság